Sidor

måndag 12 september 2011

Fläskfilé med ädelost och bacon

Ingredienser: 1 fläskfilé alt. 3-4 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 påse champinjoner, skivade (ganska många)
1-2 vitlöksklyftor
2 pkt bacon
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 fond du chef
1 Kvibille ädelost (jag brukar välja den svarta)
(1 gul lök) om man vill

Salt och peppar, gärna cayenne eller chilipulver.
Krydda gärna med Sambal Oelek i såsen.
Gör så här:
Bryt ner osten i grädde och crème fraiche. Tillsätt FondDuChef och salta och peppra, tillsätt även lite sambal efter smak. Pressa i vitlöken. Koka ihop till en slät sås.
Skiva eller skär bitar av filén och bryn den, krydda gärna med cayenne eller annan god krydda. Lägg över i ugnsfast form. Strimla paprika, svamp, lök och bacon. Stek i smör tills det mjuknat ordentligt. Rör ihop alltsamman i formen och häll över såsen. Ställ i ugn på 200grader tills det bubblar och kokar.

Servera med en god sallad.
Här med fetaostsallad och avocado.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar