Sidor

onsdag 8 oktober 2014

Falskt surdegsbröd

Även detta brödrecept kommer från Åses sida som heter 56kilo och är fullspäckad med recept och trevliga blogginlägg.

Ingredienser:

7 dl mandelmjöl (280gram)
10 msk psylliumfröskal
4 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
5 msk äppelcidervinäger
6 äggvitor
3,5 dl kokande vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader eller 160 grader varmluft.
Blanda de torra ingredienserna ordentligt och rör sedan ner äggvitor och äppelcidervinäger.
Rör om smeten ordentligt och tillsätt det kokande vattnet. Rör ihop till en smet och häll direkt ner i en brödform klädd med bakplåtspapper.

Knaprig i skalet och underbart gott!

Grädda i ca 75 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar