Sidor

tisdag 11 september 2012

Lax med avocado och mascarponecrème

Nam-nam...räcker egentligen för att presentera den här! 

Visserligen innehåller kryddblandningen socker, för att få laxen sådär speciell i ytan. Men, det är ju inte ett måste. 
Skriver recepten som det är och så får man välja till eller dra ifrån bäst man vill. 



Kryddblandning:
3 msk råsocker
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

800 g laxfilé

Gör så här:
Sätt ugnen på 100grader. 
Gnid in laxen kryddblandningen och lägg i en ugnform. Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den är genomstekt.

Röran:
3 salladslökar
3 tomater
3 avocado
1 kruka färsk basilika
250 g mascarpone
salt och svartpeppar (ev också cayennepeppar för mera stuns)
citronsaft

Gör så här: 
Strimla löken fint. Dela tomaterna, kärna ur dem och hacka i bitar. Strimla basilikabladen och blanda med mascarponen. Dela och kärna ur avokadon och skär i bitar. Rör ihop allt och salta och peppra. Tillsätt några droppar citronsaft för att inte avokadon ska missfärgas. 

Servera laxen med röran och ev varma grönsaker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar