Helt fantastiskt...vad den gör en snäll ;) |
sötning efter smak, Bakery+ eller sukrinblandning, stevia strö, honung.
1 ½-2 dl mandelmjöl (här är det gott med eget mandelmjöl som inte är så finkornigt)
200 gram smör
200 gram mörk choklad
½-1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Smält smöret och chokladen tillsammans på lagom värme.
Vispa ihop ägg, sötning och vanilj. Häll ner chokladsmeten och mjölet och vispa runt det.
Smöra en ugnsform med löstagbarkant och bröa med lite kokos.
Häll i smeten och grädda i 200 grader i ca 6-8 minuter. Den ska vara lös och "skakig".
Ställ den kallt.Skär försiktigt med en vass kniv och lägg upp tårtbitar.
Servera med en klick grädde och bär, eller varför inte hemgjord glass.
...å....glömde tillägga...om man nu inte har någon ugn...behöver man inte alls deppa ihop...utan fatta första bästa slickepott...och slicka i dig all smet...den är gryyyym ;) |
Härligt smetig inuti, nästan så tankarna skenar iväg till chokladmousse! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar