Om mig

Mitt foto
Jag är en glad och social trebarnsmor som värderar hälsan högt. En god hälsa lägger grunden för så mycket annat gott i livet. Är nog lite fritänkande och omvärderande och tycker inte att allt ska vara som det alltid varit bara för att det är något man är van! Går ofta på min egen magkänsla och att testa nya saker är inte alltid av ondo. Visar det sig inte vara bra så har man iaf lärt sig något.

Jag letar

söndag 22 januari 2012

Frukostfrallor eller små goda matbröd

Här kommer ett recept som finns i magasinet LCHF som följde med Expressen häromdagen. 
Receptet kommer ursprungligen från Annika Rogneby som gett ut flera böcker om bakning med LCHF. Länkar finns längst ner. 
Doftar ljuvligt, smakar smaskens...och är rätt fina ;)

Ingredienser: 
3 ägg
1 dl vispgrädde
3 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1/2 dl krossat linfrö
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1 krm brödkryddor
sesamfrön till garnering

Gör så här:
Vispa äggen fluffigt och tillsätt grädden. 
Mixa ihop alla torra ingredienser och rör ner i äggblandningen. 
Låt stå några minuter för husken att svälla. 
Forma runda frallor och lägg på bakplåtspapper. 


Receptet skall ge 9 st bröd och de blir små nätta lagoma som passar som matbröd om man vill ha det. Själv föredrar jag att göra lite lite större om de ska vara till frukost. 

Strö på sesamfrön på toppen och grädda i 20-25 minuter i 175 grader. 


Jag gräddar mina ca20 minuter i 150-175 grader, varmluft. 


Stora bullar...måste få personligt skydd i form av infrysning ;)


Här nedan finner ni Annikas superfina böcker om LCHF och bakning. Givetvis finns andra inköpsställen än dit jag länkat, det är bara att Googla på titeln eller författaren så kommer flera förslag. 
Klicka på bilden för att komma till AdLibris.

Klicka på bilden för att komma till AdLibris.

2 kommentarer:

  1. Jag har testat göra både stora och små. Funderar på att stoppa lite smakfull ost i dem nästa gång :)
    Perfekta småbullar.

    SvaraRadera

Summa sidvisningar