Receptet kommer ursprungligen från Annika Rogneby som gett ut flera böcker om bakning med LCHF. Länkar finns längst ner.
Doftar ljuvligt, smakar smaskens...och är rätt fina ;) |
Ingredienser:
3 ägg
1 dl vispgrädde
3 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1/2 dl krossat linfrö
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1 krm brödkryddor
sesamfrön till garnering
Gör så här:
Vispa äggen fluffigt och tillsätt grädden.
Mixa ihop alla torra ingredienser och rör ner i äggblandningen.
Låt stå några minuter för husken att svälla.
Forma runda frallor och lägg på bakplåtspapper.
Receptet skall ge 9 st bröd och de blir små nätta lagoma som passar som matbröd om man vill ha det. Själv föredrar jag att göra lite lite större om de ska vara till frukost.
Strö på sesamfrön på toppen och grädda i 20-25 minuter i 175 grader.
Jag gräddar mina ca20 minuter i 150-175 grader, varmluft.
Stora bullar...måste få personligt skydd i form av infrysning ;) |
Här nedan finner ni Annikas superfina böcker om LCHF och bakning. Givetvis finns andra inköpsställen än dit jag länkat, det är bara att Googla på titeln eller författaren så kommer flera förslag.
Klicka på bilden för att komma till AdLibris. |
Klicka på bilden för att komma till AdLibris. |
Härligt!! Ska testas!! :)
SvaraRaderaJag har testat göra både stora och små. Funderar på att stoppa lite smakfull ost i dem nästa gång :)
SvaraRaderaPerfekta småbullar.