Sidor

Om mig

Mitt foto
Jag är en glad och social trebarnsmor som värderar hälsan högt. En god hälsa lägger grunden för så mycket annat gott i livet. Är nog lite fritänkande och omvärderande och tycker inte att allt ska vara som det alltid varit bara för att det är något man är van! Går ofta på min egen magkänsla och att testa nya saker är inte alltid av ondo. Visar det sig inte vara bra så har man iaf lärt sig något.

Jag letar

söndag 5 februari 2012

Saffransskorpor

Ingredienser: 

100 g smör
1dl sukrin och en knivsudd stevia (här tänker jag testa 2 msk steviasocker istället)
2 ägg
1 eller 2 pkt saffran (beroende på hur mycket smak och färg man vill ha)
1 dl sötmandel
5-6 dl mandelmjöl
1 ½ tsk bakpulver

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffranet. Rör ihop med äggen.
Hacka mandeln grovt och blanda med mandelmjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten och rör samman. Dela degen och forma den till två rullar och lägg ut på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter och ta sedan ut dem och sänk värmen till 125 grader. Skär dem försiktigt i lämpliga skorpbitar.
Jag brukar styra isär dem nu (se bilden). Så att de ligger, hur ska man säga, så att de inte har snittytan mot varandra. Jag styr en uppåt på plåten och gör så med varannan. 
Ställ in plåten igen och grädda dem ca 10 minuter till.
De ska inte vara degiga inuti. Låt dem stå kvar i ugnen med luckan öppen lite eller så att de torkar till liksom.

1 kommentar:

  1. Låter gott men dyrt, mandelmjöl och saffran kostar ju näst intill lika mycket som guld!!!!
    6 dl mandelmjöl -= 80 kr .................

    Holy Macaroni! / Lars

    SvaraRadera

Summa sidvisningar