100 g smör
1dl sukrin och en knivsudd stevia (här tänker jag testa 2 msk steviasocker istället)
2 ägg
1 eller 2 pkt saffran (beroende på hur mycket smak och färg man vill ha)
1 dl sötmandel
5-6 dl mandelmjöl
1 ½ tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffranet. Rör ihop med äggen.
Hacka mandeln grovt och blanda med mandelmjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten och rör samman. Dela degen och forma den till två rullar och lägg ut på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter och ta sedan ut dem och sänk värmen till 125 grader. Skär dem försiktigt i lämpliga skorpbitar.
Jag brukar styra isär dem nu (se bilden). Så att de ligger, hur ska man säga, så att de inte har snittytan mot varandra. Jag styr en uppåt på plåten och gör så med varannan.
Ställ in plåten igen och grädda dem ca 10 minuter till.
De ska inte vara degiga inuti. Låt dem stå kvar i ugnen med luckan öppen lite eller så att de torkar till liksom.
Låter gott men dyrt, mandelmjöl och saffran kostar ju näst intill lika mycket som guld!!!!
SvaraRadera6 dl mandelmjöl -= 80 kr .................
Holy Macaroni! / Lars