Om mig

Mitt foto
Jag är en glad och social trebarnsmor som värderar hälsan högt. En god hälsa lägger grunden för så mycket annat gott i livet. Är nog lite fritänkande och omvärderande och tycker inte att allt ska vara som det alltid varit bara för att det är något man är van! Går ofta på min egen magkänsla och att testa nya saker är inte alltid av ondo. Visar det sig inte vara bra så har man iaf lärt sig något.

Jag letar

torsdag 19 januari 2012

Kokosnötolja

Obs! Inte att förväxlas med kokosfettet i silverförpackning som finns på de flesta butiker. Det fettet är härdat och bör undvikas.

Kokosnötsoljan är ett perfekt fett att använda till stekning, bakning och annan matlagning eller kosttillskott.
Den ena, Extra Virgin, som är kallpressad, är lite dyrare. Men den har också kvar alla vitaminer, mineraler och antioxidanter. Den har även kvar smak och lukt av härlig kokos.
Många använder sig av denna i en kopp kaffe eller the, eller i en smoothie för att få upp fetthalten.

Den andra lämpar sig bäst till matlagning och stekning men inte på alltför hög temperatur.
I rumstemepratur (24 grader rättare sagt) blir den flytande annars är den rent vit och fast.
Så här kan man läsa på den bruna Cocosaburken:
"Cocosa pure Coconut Oil är den optimala matoljan: utan smak och lukt, rik på laurinsyra och andra mellanlånga fettsyror. Oljan pressas ur torkat kokosnötkött och raffineras på ett skonsamt sätt för att tåla hög värme. Den lämpar sig därför ypperligt för stekning och annan matlagning, och för dig som önskar en högkvalitativ kokosolja utan smak och lukt. 


Laurinsyra är huvudorsaken till kokosfettets många hälsoegenskaper och ingår bl.a som livsviktig ingrediens i bröstmjölk. Laurinsyra är ett essentiellt näringsämne för såväl spädbarn som vuxna människor. Under barnets första tid är det laurinsyran i bröstmjölken eller det tillägg barnet får, som bidrar till att skydda och stärka barnets hälsa. Motsvarande egenskaper ser man hos både ungdomar och vuxna."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summa sidvisningar