Jag är absolut ingen patéälskare, men denna är riktigt salt och god och med lite extra gott i den rökta smaken. Testa!!!
Fiskpaté
Ingredienser:
600g fiskfilé av torsk, kolja och lax
2 tsk salt
2krm vitpeppar
½ krm cayennepeppar
3 ägg
3dl vispgrädde
1 msk smör
Fyllning
100g kallrökt lax
2msk dill, hackad
Romsås
1 dl majonnäs
3dl gräddfil
2msk löjrom el sikrom
½tsk salt
2krm vitpeppar
Dekoration
Kräftstjärtar
Dill
Ruccola
Gör så här:
Lägg fisken i matberedare. Tillsätt salt, peppar, potatismjöl och ägg. Tillsätt grädden i en jämn stråle, kör till en jämn smet som håller samman.
Lägg i bakplåtspapper i botten på en 1½ liters avlång bakform. Bred ut hälften av smeten i formen. Strö över hälften av dillen. Lägg rökt lax i en sträng i mitten av formen, strö över resten av dillen. Bred resten av smeten ovanpå och täck med bakplåtspapper. Ställ formen i en långpanna. Fyll på med vatten i långpannan och grädda patén i ca 50 minuter i 175 grader. Ta bort pappret de sista 5 minuterna.
Blanda samman majonnäs med gräddfilen och tillsätt romen och salt och peppar. Ställ kallt till serveringen.
Dekorera patén och servera med sallad och lime.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar