Blev bjuden på jobbet på detta och det kommer att återkomma här hemma kan jag lova.
Ingredienser:
Botten:
3 äggvitor
ca 100 g mandelmjöl (jag gör själv av sötmandlar i matberedaren)
några droppar ättikssprit
Chokladcrème:
200 g mörk choklad (smaksatt eller vad man vill, gärna 70% eller mer)
3 dl grädde
1 ägg
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Vispa äggvitorna med ättiksspriten till ett hårt skum. Rör (überförsiktigt) ner mandelmjölet i vitorna. Smöra en form med avtagbar kant och smeta i marängsmeten. Grädda i ca 15 minuter i 175 grader eller tills den blir lite fast.
Gör under tiden i ordning chokladsmeten. (Gillar det ordet)
Koka upp 2 dl av grädden och ta av den från plattan. Bryt ner chokladen och rör runt tills det blivit en härligt mörk smet. Låt svalna lite och rör därefter ihop ägget med resterande grädde och rör samman med chokladen. Rör ihop så att det verkligen går ihop.
Smeta över kakbottnen och grädda sedan i ca 25 minuter till. Den ska inte rinna men vara kladdigt seg.
Servera med bär och/eller grädde.
Mums!!!
TIPS!!! Dela i portionsbitar och frys in...om det finns något kvar vill säga :)
Man ska inte pilla på tårtan innan man fotar...*slickar mig om fingret* |
Bakat denna i afton.. Dock inte smakat den ännu, tänkte göra det nu!! Blir spännande!! :)
SvaraRaderaDen var livsfarlig, eller hur ;)
SvaraRaderaDu ser ju hur jag blir...som Gollum...väser och sitter redo med sprutgrädden medan kakan febrilt försöker tina så långsamt den kan... ;)