Helt fantastiskt gott formbröd som funkar alldeles utmärkt att frysa. Jag skivar det i tunna fina skivor med brödkniven och fryser in. jättelätt att ta en skiva på morgonen och sätta i micron. Bregott och prästost på är en höjdare.
Mycket mättande.
(ca 22 skivor)
Ingredienser:
5-6 ägg
3 dl crémefraiche
6 msk smält kokosfett
4,5 dl mandelmjöl
6 msk sesamfrön
6 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
(1 msk bakepro)
Gärna brödkryddor som anis och fänkål krossade i mortel, ger otroligt god smak.
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt kokosfettet. Ta i ägg och crémefraiche och rör om. Låt vila i 5-10 minuter så det får svälla. Häll i bakpappersklädd brödform och grädda i 200 grader ca 40-45 minuter.
Man kan få lägga på en folie sista gräddningstiden.
OBS! Endast 1 kh per skiva!
Här har jag valt att grädda brödet med ett lager av riven Västerbottensost ovanpå. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar