Om mig

Mitt foto
Jag är en glad och social trebarnsmor som värderar hälsan högt. En god hälsa lägger grunden för så mycket annat gott i livet. Är nog lite fritänkande och omvärderande och tycker inte att allt ska vara som det alltid varit bara för att det är något man är van! Går ofta på min egen magkänsla och att testa nya saker är inte alltid av ondo. Visar det sig inte vara bra så har man iaf lärt sig något.

Jag letar

måndag 23 januari 2012

Diabetes

Lider man av diabetes, är LCHF ett mycket klokt alternativ, istället för att lyssna på de traditionella kostråden och att läsa de fina brochyrerna om diabetes som man får tilldelat på hälsovårdscentralerna. De är ibland även utgivna av medicintillverkarna. Som tur är har nya rekommendationer nu nyligen kommit från socialstyrelsen, och i dessa finns att läsa om lågkolhydratkost. Vi får hoppas detta är en god bit på vägen fram mot friskare och sundare människor.
Socialstyrelsens nya diabetesråd


I dag rekommenderas, tyvärr, de flesta diabetiker äta enligt tallriksmodellen. Mycket kolhydrater, frukt och grönt.
Och vad är det?
Socker.

Socker, som höjer blodsockret, ökar insulinnivåerna i blodet.
Varför vill man att en diabetiker ska äta blodsockerhöjande mat?
Skulle man kanske rekommendera alkoholister att bara dricka ett sexpack om dagen kanske?
Eller, säga åt en KOLpatient att bara ta ett par cigg på förmiddagen?

Nä, man skulle säga att man ska AVSTÅ sådant som gör en sjuk!

Likaså bör diabetiker undvika all blodsockerhöjande föda. Kolhydrater.
Det man bör tänka på är att hålla koll på sitt blodsocker då man lägger om kosten. Snabbt förändras behovet av medicin och för att inte övermedicinera så är det bra att ha koll. Bli inte förvånad om det redan efter ett par dagar kan bli skillnad. 

Har man inte läst på Kostdoktorns sida förrän nu, så är det dags. Här kan man läsa allt om lågkolhydratkost och diabetes. Diabetes hos Kostdoktorn.

Man kan otroligt nog läsa i en gammal gammal kokbok från tidigt nittonhundratal om hur diabetiker bör lägga upp sin kost. Intressant läsning ;)
Diabetic Cookery.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summa sidvisningar