Från att ha låtit kolhydrater vara den huvudsakliga energikällan, låter vi nu kroppen leva på fett och intaget av kolhydrater minskas drastiskt.
Efter en måltid, finns inga/eller mycket lite omvandlade kolhydrater (socker) i blodet. Detta i sin tur leder till att blodsockret ligger kvar på en jämn fin nivå och att inget insulin utsöndras. Inget insulin gör det möjligt för kroppens glukagon att signalera om fettförbränning, nu finns inga bromsklossar.
Då inget insulin finns, finns inget som säger åt fettcellerna att växa och lagra in fett.
Man kan då fundera vad som händer med blodfettet, kolesterolet.
De släpper nu istället ifrån sig fett till blodet, vilket i sin tur gör, att den tidigare återkommande hungern uteblir. Tidigare då fettecellerna sugit ur näringen ur blodet har hungern kommit. Nu fyller de istället på blodet med energi och du blir inte så där dåsig och trött efter maten.
Kroppens fettceller gör sig nu alltså av med fettet de tidigare lagrat in. Kroppen ser att det finns tillgång på mycket energi, fett kommer in och kroppen behöver inte samla på sig. Fett är energitätare och mer mättande vilket också gör att du inte orkar eller behöver äta lika mycket.
Det kommer heller ingen dipp i blodsockret som annars skulle gjort dig hungrig ganska snabbt och säkerligen gjort att du ätit igen och satt igång ännu mer insulinutsöndring och fettinlagring.
Alltså, om man äter sig mätt på fett, sker ingen fettinlagring.
Tesen fett in och viktuppgång stämmer alltså inte.
Ät fett förbränn fett.
Man kan då fundera vad som händer med blodfettet, kolesterolet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar