Ingredienser:
100 g finhackad sötmandel (eller mer om man tycker om)
200 g smält mörk choklad (helst 75% eller mer)
200 g smör
1 dl sukrin
3-4 msk kakao
5 ägg
1 msk rom eller några droppar pepparmyntsolja
Gör så här:
Smält smöret och smält ner chokladen i det. Tillsätt sukrin och sikta ner kakao under omrörning. Tillsätt mandeln och ett ägg i taget och vispa under tiden. Tillsätt till sist smaksättning om så önskas.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
Grädda i 150 grader i 15 minuter om man vill ha den lös och kladdig, eller 25 minuter för mer kakig variant eller tårtbotten.
Servera med vispad grädde och lite bär.
Tips! Kakan är godast dagen efter då den satt ihop sig och man kan värma den lite lite i micro.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar