Om mig

Mitt foto
Jag är en glad och social trebarnsmor som värderar hälsan högt. En god hälsa lägger grunden för så mycket annat gott i livet. Är nog lite fritänkande och omvärderande och tycker inte att allt ska vara som det alltid varit bara för att det är något man är van! Går ofta på min egen magkänsla och att testa nya saker är inte alltid av ondo. Visar det sig inte vara bra så har man iaf lärt sig något.

Jag letar

torsdag 15 september 2011

Övergångsbesvär

Då man lägger om sin kost kan man få räkna med en del övergångsbesvär under tiden kroppen vänjer in sig vid sin nya energikälla. Det kan sträcka sig över en till två veckor, ibland lite längre.
Den ska liksom tömma ur av det den har och lära sig ta av något annat. Det blir liksom som en "sockerdetox".

En del, får alla besvär, en del, känner av ett par stycken medan andra inte känner något alls.
Det gäller att man inte ger upp dessa första veckor. Många ger upp för tidigt och säger att det inte funkar.
Låt kroppen få ett par veckors chans att vänja sig.

Övergångsbesvär

  • Första veckan tappar man stora mängder vätska som bundits upp i kroppen med sockret. Vilket gör att man kan få gå på toaletten väldigt ofta.
  • Man kan pga vätskeförlusterna få huvudvärk och känna sig trött. Försök dricka och få i dig lite extra salt, du har nog kissat ut en hel del.
  • Man kan även få besvär som trög mage, lös mage, hunger, yrsel, svettningar, kramper i benen och dålig andedräkt.

Som sagt.
Stå ut, det är övergående.
Känslan efteråt brukar vara att man slipper bli tvärhungrig, alltså inga blodsockerfall. Man blir piggare, sover bättre, får bättre immunförsvar och färre sjukdomssymptom och den stora vinsten för de som vill gå ner i vikt är att man inte längre har det hemska sötsuget kvar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summa sidvisningar