Tillverkas gärna dagen innan
Ingredienser:
150g finhackade nötter
50 g smör
4 ägg
3 dl grädde
200 g philadelphiaost
300 g mörk choklad (70-85%)
1 msk vaniljpulver
Socker, stevia eller sockerersättning motsvarande 3-5 msk för den som vill.
Gör så här:
Lägg bakplåtspapper i den form som skall användas. Grädda botten i ugn i 225 grader. Smält chokladen.
Dela gulor från vitor och vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden styv i en skål. Vispa till sist gulorna med osten, vanilj och ev sötning i en tredje skål. Blanda försiktigt den något svalnade chokladen med hälften av grädden. Rör försiktigt med slickepott till det blandar sig helt. Vänd ner resterande grädde, därefter ägg- och ostblandningen och till sist de hårt vispade vitorna. Häll chokladsmeten ovanpå nötbotten och ställ i kylen över natten. För mer glasskaraktär, frys den. Tina svalt i några timmar.
Garnera gärna med riven choklad och servera med lite bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar