På Mariannes LCHFsida kan man läsa om hur hon gör en liten mix av Erythritol och Stevia för att få ett användbart sötningsmedel i sina bakverk.
Den innehåller 3 msk Erythritol och 1/4-1/2 krm Stevia.
Eller om man vill göra mera.
4,5 dl Erythritol och 1 tsk Stevia.
Man kör helt enkelt Sukrinet eller vad man nu har, i en matmixer till finfint "flor" och blandar med Stevian.
Hon rekommenderar att använda detta matskedsvis. En till tre msk i ett barkverk, men testa er fram.
Detta går också att köpa som färdig blandning och kallas då Steviasocker. Jag tror dock att proportionerna stevia och Erythritol är olika jämfört med den ovan.
Bara att prova.
Den här bloggen handlar om LCHFkosten som livsstil. Den syftar till att ge information om kosthållning, dess påverkan på vårt mående och svara på eventuella frågor, ge tips och råd och nya idéer till alternativ matlagning utan stärkelse och socker. Jag är ingen bloggninja och tar gärna emot tips på förbättringar som underlättar läsandet. Bygger vidare! Hoppas ni finner det ni söker och att sidan kan vara till hjälp.
Om mig
- Sondellskan
- Jag är en glad och social trebarnsmor som värderar hälsan högt. En god hälsa lägger grunden för så mycket annat gott i livet. Är nog lite fritänkande och omvärderande och tycker inte att allt ska vara som det alltid varit bara för att det är något man är van! Går ofta på min egen magkänsla och att testa nya saker är inte alltid av ondo. Visar det sig inte vara bra så har man iaf lärt sig något.
Jag letar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar