1dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
2-3 dl krossade blandade nötter (ex. para, pecan, valnöt, hassel, mandel, pinje)
ev 1 dl kokosflingor
ev lite torkade blåbär el hallon
Smaksättning
1 dl vatten
½ dl olja (jag föredrar att ta kokosnötolja)
2 msk kanel
kardemumma
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Blanda allt i en skål. Oljan och vattnet och den smaksättning man föredrar. Låt stå i 10 minuter. Lägg ut på plåt och rosta i ugn 200 grader i ca 15 minuter eller tills det fått fin färg.
Jag brukar göra dubbelsats då jag ändå gör den här, men man kan få röra om lite då och då i ugnen så att allt blir rostat.
Det doftar ljuvligt gott i hela huset av kanel och kardemumma och härlig kokos. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar