1 röd paprika
1 påse champinjoner, skivade (ganska många)
1-2 vitlöksklyftor
2 pkt bacon
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 fond du chef
1 Kvibille ädelost (jag brukar välja den svarta)
(1 gul lök) om man vill
Salt och peppar, gärna cayenne eller chilipulver.
Krydda gärna med Sambal Oelek i såsen.
Gör så här: Bryt ner osten i grädde och crème fraiche. Tillsätt FondDuChef och salta och peppra, tillsätt även lite sambal efter smak. Pressa i vitlöken. Koka ihop till en slät sås.
Skiva eller skär bitar av filén och bryn den, krydda gärna med cayenne eller annan god krydda. Lägg över i ugnsfast form. Strimla paprika, svamp, lök och bacon. Stek i smör tills det mjuknat ordentligt. Rör ihop alltsamman i formen och häll över såsen. Ställ i ugn på 200grader tills det bubblar och kokar.
Servera med en god sallad.
Här med fetaostsallad och avocado. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar