Om mig

Mitt foto
Jag är en glad och social trebarnsmor som värderar hälsan högt. En god hälsa lägger grunden för så mycket annat gott i livet. Är nog lite fritänkande och omvärderande och tycker inte att allt ska vara som det alltid varit bara för att det är något man är van! Går ofta på min egen magkänsla och att testa nya saker är inte alltid av ondo. Visar det sig inte vara bra så har man iaf lärt sig något.

Jag letar

måndag 23 januari 2012

Men vi MÅSTE väl äta kolhydrater?

Nä det behöver den nog inte. Om vi inte klarar oss utan kolhydrater, hur har då mänskligheten överlevt till nu?
Spannmål, odling, jordbruk, socker och allt vad kolhydrater är, har funnits så skrämmande kort tid i människans historia, men gjort så enormt stor förändring, med betoning på stor!
Skulle den vara av så stor vikt skulle vi ju inte ha klarat oss innan.Kroppen och hjärnan är inte i behov av kolhydrater.
Den är i behov av glukos. Vilket är skillnad.
Man behöver INTE äta kolhydrater för att ge kroppen glukos.

Då vi äter kolhydrater bryts det ner till glukos som vi behöver.
Då vi INTE äter kolhydrater, bildar levern glukos av fett och proteiner istället. Ibland kan man prata om att kroppen hamnar i ketos, vilket innebär att kroppen använder sig (i brist på kolhydrater) av det lagrade fettet som energikälla och omvandlar detta till energi.

Det här innebär alltså att man får sitt glukos vare sig man äter kolhydrater eller inte.

Läs mer om Ketos på Kostdoktorns sida. Där man även nämner skillnaden mellan ketos och det farliga tillståndet ketoacidos.

Många påstår att om man inte äter kolhydrater blir man seg, trög, trött och tänker sämre och kan inte prestera på hög nivå eller träna.

Det finns många bevis på att så inte är fallet.
Med både elitidrottsmän och kvinnor som presterar bättre än med kolhydrater.

Det finns även sådana här fall, som nedan som bevisar att man inte blir alls särskilt trögtänkt av att slopa kolhydraterna. Läs Andreas inlägg på Kostdoktorns sida och läs mer om Mattias på hans blogg genom att klicka på boken.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summa sidvisningar