Om mig

Mitt foto
Jag är en glad och social trebarnsmor som värderar hälsan högt. En god hälsa lägger grunden för så mycket annat gott i livet. Är nog lite fritänkande och omvärderande och tycker inte att allt ska vara som det alltid varit bara för att det är något man är van! Går ofta på min egen magkänsla och att testa nya saker är inte alltid av ondo. Visar det sig inte vara bra så har man iaf lärt sig något.

Jag letar

lördag 1 oktober 2011

Är det verkligen störningar på fettcellerna?

Man kan läsa om och man kunde höra i radion för några dagar sedan om att man kommit fram till att det finns störda fettceller.  Artikel i DN, Störda fettceller bakom fetma.
Att hos överviktiga funkar inte fettcellerna som de ska, att de inte kan göra sig av med fett lika bra som hos normalviktiga personer. 

Jag skulle nog vilja påstå att de överviktiga personerna växer och deras fettceller fungerar alldeles ypperligt!
De förser kroppen med kolhydrater, socker, och höga insulinnivåer (fettinlagringshormoner). 
De talar om för kroppens fettceller att lagra fett, börja växa!De börjar växa. De behöver mer näring. De suger näring ur blodet och den växande människan blir hungrig och äter mera, förslagsvis snabba kolhydrater, för fett är så farligt och hamnar i en ond cirkel. För mer insulin pumpas ut i kroppen och talar om att lagra ännu mera fett. Ju mer något växer, desto mer energi och näring behövs. Människan är hungrig...


Att hålla låga insulinnivåer i kroppen (UTAN medicinering och med bra kost) kan vara enklaste vägen att se att fettcellerna släpper sitt fett och sluta växa. Människans blod blir fullt av näring och hon är inte längre hungrig. Fettcellen fungerar som den ska, den binder och lagrar eller släpper och minskar sitt fett. 

Även den överviktiges fettceller kan släppa fett, men inte förrän den får signaler om att göra det.

Minska kolhydraterna och låt fettcellerna sluta växa, det kommer synas på måttbandet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summa sidvisningar