Varför kan man få rekommendera och tillåta "mat" som det faktiskt inte finns någon som helst vettig forskning på. Inga vetenskapliga rapporter som talar för att det skall vara bra. Bara antaganden och gissningar.
Ta en titt på margarintillverkningen och fundera vad som borde vara mest nyttigt för våra kroppar att ta hand om.
Bara att ta ett axplock ur artikeln av Gunnar Lindgren säger väl sitt om vad det är att barnen ska och bör lära sig äta från unga år, utan protester (?). Sägs vara så nyttiga i jämförelse med rent smör. Jag köper inte detta och går inte med på att mina barn äter margarin överhuvudtaget.
Roligt att se i listan att man använder lut för att framställa margarin. Det är ju sådant jag eldar på jobbet i sodapannan, i en massaindustri. Det jag ser där vill jag inte sätta tänderna i kan jag ju säga.
Citat ur artikeln:
Livsmedelsverket anger nedan hur fetterna vid margarinframställningen behandlas med:
Extraktionsbensin (hexan)
Fosforsyra
Lut
Blekmedel
Nickelkatalysator (vid härdning)
Natriummetylat (vid omestring)
Lösningsmedel från fraktionering
Föroreningar som får förekomma i margariner:
Bensin (hexan)
Nickelrester (vid härdning)
Metanol (vid omestring)
Lösningsmedel från fraktionering
Kemikalier från båttankar
Livsmedelsverket anger nedan hur fetterna vid margarinframställningen behandlas med:
Extraktionsbensin (hexan)
Fosforsyra
Lut
Blekmedel
Nickelkatalysator (vid härdning)
Natriummetylat (vid omestring)
Lösningsmedel från fraktionering
Föroreningar som får förekomma i margariner:
Bensin (hexan)
Nickelrester (vid härdning)
Metanol (vid omestring)
Lösningsmedel från fraktionering
Kemikalier från båttankar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar