Jag har gjort efter det recept som finns på Åses sida 56kilo.
Riktigt god sås och köttet blir helt fantastiskt!!!
Svårt att äta tacos på annat sätt än så här framöver.
Ingredienser BBQsås:
Drygt 1 dl vatten
Drygt 1 dl steviasötad ketchup eller chilisås.
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk worcestershiresås
1 dl finhackad rotselleri (jag rev den fint på rivjärnet)
1 msk dijonsenap
1-2 msk honung
1 msk oxfond el köttbuljong. (jag använder fond du chef kött)
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1/2 msk liquid smoke (flytande smaksättning, röksmak)
salt
peppar
Gör så här:
Finhacka lök, vitlök och rotselleri. Stek på i stekpanna med smör tills det är mjukt. Tillsätt vatten och buljong.
Rör ner övriga ingredienser och låt puttra ihop ca 15 minuter.
Pulled Pork:
1,5 kg karré i bit (jag har aldrig haft så lite, har haft jättebitar, men det gör absolut inget eftersom det är så gott!)
1 gul lök
1 vitlök
salt
peppar
chilipulver
2,5 dl BBQsås enligt ovan
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Salta och peppra köttet rejält och lägg i en lergryta eller annan gryta som tål värme.
Jag använder Tupperwares "lergryta" och det fungerar kanon.
Skala och klyfta löken och lägg runt köttet och skala vitlöken och krossa klyftorna med kniven platt och tryck åt, lägg även dessa runt köttet.
Häll över såsen över alltihopa och sätt in i ugnen i 6 timmar.
Slit sedan sönder köttet med en gaffel tills allt trådat sig och geggar runt i såsen.
Servera gärna som tacos med tillbehör som creme fraiche, lök, sallad, riven ost etc.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar