Sidor

Om mig

Mitt foto
Jag är en glad och social trebarnsmor som värderar hälsan högt. En god hälsa lägger grunden för så mycket annat gott i livet. Är nog lite fritänkande och omvärderande och tycker inte att allt ska vara som det alltid varit bara för att det är något man är van! Går ofta på min egen magkänsla och att testa nya saker är inte alltid av ondo. Visar det sig inte vara bra så har man iaf lärt sig något.

Jag letar

söndag 9 december 2012

Nu fick det då vara nog!

Jag handlar mat, som körs hem från affären, packas in i frysen och ser inte dagsljus förrän det är dags för rensning och maten hamnar i soptunnan.
Det är ett himla korkat beteende och ska jag ändå slänga skiten kan jag ju ge blanka f*n i att handla hem den?!

Så, jag har bestämt att jag ska äta upp allt i min frys...vänta...mina frysar. 
Det kommer ta tid för jag fyller på något vis på den fast jag inte ska. Men det skyller jag lite på butiken som kommer med ett erbjudande som man "inte kan motstå". 
"Men, fläskfilén är ju så billig, det skadar inte att ha några på lut."
"Men å den här laxen kan vara gott att finna vad bra den är så billig...jag tar ett par paket."

Hoppas innerligt att jag inte är ensam om åkomman. *skratt*

I vilket fall som helst. 
Jag har varit riktigt duktig på sista tiden. Slitit fram mat och tinat, vilket medför att jag måste laga i ordning och äta den. Annars skyller jag på att inget är tinat. 

Nu stötte jag på ett annat problem. 
Att man inte kan tina bara en liten bit. 
Och är man ensam så kanske man inte vill äta en fläskfilégryta i en vecka. Då är fläskfilé äckelpäck sedan. 
(Jag hatar infrysna matlådor som jag inte vet vad det är så jag vill helst inte göra jättekok) 

Ja nog med tjat...
Jag tyckte det blev jobbigt att tina en HEL oxfilé. Det känns dumt att om ett par dagar vara less på oxfilé. 

Så, vad gör man. 
Man tar bågfilen och sågar sig önskat antal bitar och fixar en lämplig "räcka-en-dag-middag". 

Oxfilé, lätt blodig på en varm grönsaksbädd
av paprika, lök, svamp och zucchini. Gratinerad
zucchini och tomat med anis och fänkål samt toppat
med Västerbottensost. Stora champinjoner fyllda
med vitlökssmör. Hemgjord Tsatsiki och en
grekisk sallad. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summa sidvisningar