Jag tycker verkligen inte om semlor. Har aldrig gjort och det verkar gå trögt även för framtiden.
Men hur som helst.
De går att göra "lika äckliga" som vanliga, fast utan vetemjöl och socker ;)
Jag tror att ursprungligt recept kommer från Mariannes LCHF, men med olika modifikationer. Det finns snarlika recept spridda över internet men såhär gjorde jag.
Ingredienser:
4 ägg
1 msk Bakery+
50 gram smält smör
1 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl (av god kvalitet)
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
Mandelmassan:
Här höftade jag en nypa Bakery+ och lite mandelmjöl och en skvätt grädde som jag blandade ihop till en gegga.
Gör så här:
Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädde och smöret och vispa samman. Blanda ihop alla de torra ingredienserna och tillsätt i smeten.
Låt stå en stund, ungefär 5-10 minuter för att svälla.
Forma till lagom stora bullar. Jag fick ungefär 7 små eller 4 större.
Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar