Här är en bra middagsrätt för många och även till matlåda för sådana som mig med matlådeskräcken i sig :)
Här nedan är originalreceptet, som jag givetvis gjorde om lite.
Jag gjorde dessutom på ett kilo kyckling i stor form, tog en massa blandsvamp som KarlJohan, fårticka och svart trumpetsvamp istället för champinjonerna.
Ingredienser:
450 g kycklingfile
½ tsk salt
1 krm peppar
1 krm paprikapulver
1 röd paprika
1 pkt bacon
2dl torrt vitt vin
2 tsk fransk senap
2 dl crème fraiche
3 dl riven ost
150 g färska champinjoner
Gör så här:
Dela kycklingen i i mindre bitar typ grytbitar och stek i stekpanna och krydda dem med kryddorna. Jag tror jag tog mer krydda än receptet.
Tillsätt vinet/matvinet och låt kycklingen puttra på lite under lock en liten stund.
Ta skyn och rör ner senap och crème fraiche och koka ihop till en sås. Tillsätt också en tredjedel av osten som får smälta ner i såsen. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll över såsen och strö sedan resten av osten över.
Stek strimlad paprika, svamp och bacon i en panna och strö fräset över kycklingen. Gratinera i ugn ca 10 min i 200 grader.
Återkommer med bild :)
Den här bloggen handlar om LCHFkosten som livsstil. Den syftar till att ge information om kosthållning, dess påverkan på vårt mående och svara på eventuella frågor, ge tips och råd och nya idéer till alternativ matlagning utan stärkelse och socker. Jag är ingen bloggninja och tar gärna emot tips på förbättringar som underlättar läsandet. Bygger vidare! Hoppas ni finner det ni söker och att sidan kan vara till hjälp.
Om mig
- Sondellskan
- Jag är en glad och social trebarnsmor som värderar hälsan högt. En god hälsa lägger grunden för så mycket annat gott i livet. Är nog lite fritänkande och omvärderande och tycker inte att allt ska vara som det alltid varit bara för att det är något man är van! Går ofta på min egen magkänsla och att testa nya saker är inte alltid av ondo. Visar det sig inte vara bra så har man iaf lärt sig något.
Jag letar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar