Om mig

Mitt foto
Jag är en glad och social trebarnsmor som värderar hälsan högt. En god hälsa lägger grunden för så mycket annat gott i livet. Är nog lite fritänkande och omvärderande och tycker inte att allt ska vara som det alltid varit bara för att det är något man är van! Går ofta på min egen magkänsla och att testa nya saker är inte alltid av ondo. Visar det sig inte vara bra så har man iaf lärt sig något.

Jag letar

tisdag 6 mars 2012

Nyckelhålsmärkningen i farozonen?

Nu kan man i  Expressen  läsa om oron för att nyckelhålsmärkningen tappar mark, främst inom mejerihyllorna.
Man oroar sig nu för att 23 års folkhälsoarbete ska raderas ut.
Tror nog att den enda rätta nyckeln som får hälsodörren
att öppnas, är människomat till människor.


Tror jag måste tillägga, att om man kikar in i det där rackarns nyckelhålet, ser man nog endast människor som blivit fetare, sjukare och tröttare, under precis de däringa 23 åren. Samband? Jo, då kom stora fettskräcken och tog tag i oss. Helt plötsligt var det livsnödvändiga kolesterolet livsfarligt och vi skulle äta oss hungrigare!
Då kunde man införa kostråd, utan som helst substans och vetenskap, som förvandlade stora delar av mänskligheten till överviktiga, kämpande, oförstående varelser som inte kunde se sambandet.
Men nu, påtalar man minsann hur lite kunskap det finns på området med LCHF, men kan det verkligen bli värre än vad vi har det? Bara undrar.

Förstör vi nu det "folkhälsoarbetet" genom att äta naturlig mat (människoföda, sedan miljoner år), utan tillsatser och till råga på allt blir friskare, sundare, lättare, piggare och slipper gå omkring hungriga med fokus på mat, ja, då må det väl få vara så då ;)

Fundering:
(det är märkligt, hur föda som människan levt på i miljoner år, under ständig utveckling, helt plötsligt kan vara livshotande bara för att en del läkare och dietister är sponsrade av Brödinstitutet, McDonalds och Barilla)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summa sidvisningar