Det är ett mjukt gott bröd och receptet är lånat från Åses blogg och receptsida 56 kilo.
Jag tar mig friheten att lägga ut även det då det ligger ute på hennes sida och inte är taget ur någon receptbok.
Ingredienser:
250g keso
6 ägg
2 msk fiberhusk
5 tsk bakpulver
3 msk kokosnötsmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1,25 dl kruskakli ( kan ersättas med Fibrex) jag tog fibrex men bara 1 dl.
1 dl solroskärnor
0,5 dl hackade nötter (jag körde solrosfröna och hasselnötter i matberedaren)
2 msk deodoriserat kokosfett
salt
ev vallmofrön
Jag tillsätter även lite brödkryddor, typ anis eller fänkål som jag mortlar.
Gör så här:
Mixa keson med äggen.
Blanda ihop allt i en skål. Bred ut i en liten långpanna och strö eventuellt vallmofrön ovanpå. Grädda i mitten av ugnen 20 minuter i 200 grader.
Skär i ca 10 bitar som sedan går att delas på mitten som man gör med småfrallor.
Gott med smör och olika pålägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar