Lätt och smidigt, snabbt och enkelt utan jäsning.
Ingredienser:
4 ägg + 1äggula
3 msk sukrin
en knivsudd stevia
50 g smält smör
0,5 g saffran (1 pkt)
4 msk fiberhusk
1 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver
1 äggvita till pensling
Gör så här:
Smält smör och saffran tillsammans.
Vispa ihop ägg och sötning fluffigt i ca fem minuter. Tillsätt grädde och smörblandningen. Rör ihop.
Blanda mjölet med bakpulver och husk och blanda ner i äggblandningen. Låt svälla ca 5-10 minuter. Det blir snabbt en fast massa då man blandar ihop.
Dela degklumpen i 10 bitar och rulla ut till lämpliga korvar som formas till lussebullar. Det bästa är att jag "laddade" med vetemjöl att ha på händerna till utbakningen, men det behövdes inte alls. Perfekt smet att bara baka ut.
Pensla med äggvitan.
Grädda i ca 15-20 minuter i 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar