Jag valde att följa det som dyker upp oftast då man googlar, men använder numera Bakery+ som sötning.
Jag är pepparkaksnjutare och älskar smaken av alla goda julkryddor, men tyvärr tycker jag att många av dessa recept inte ger "full" papparkakssmak, så det här kommer att experimenteras tills att det finns en nöjd Sondell här hemma. Många jular kanske går åt ;)
Det är bra om man gör degen dagen innan man ska baka kakorna.
Ingredienser:
2dl mandelmjöl
100 gram smör
2 msk bakery+
2krm mald kryddnejlika
2 krm mald kardemumma
2 krm mald kanel
1 msk fiberhusk
0,75 dl kokosnötsmjöl
2 äggvitor
Gör så här:
Smält smör och sötning och kryddor i en kastrull.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner det i kaksmeten. Jag tänker inte skriva att man ska göra det försiktigt, för det vet jag inte hur man gör!
Tillsätt kokosnötsmjölet och blanda ihop till en fast och fin deg.
Rulla den till en pepparkaksdegsrulle och linda in i gladpack och förvara i kylen.
Vid utbakningen använder jag mig av gladpack och kavlar degen mellan liksom.
Tryck ut önskade former och grädda i 200 grader som vanliga pepparkakor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar